Gesloten bebouwing

Wat bij de open bebouwing in het nadeel speelt van de prijs, speelt bij de gesloten bebouwing weer in het voordeel van de prijs. En uiteraard ook de kosten. Zo zal een gesloten bebouwing veel minder isolatie vereisen omdat het gebouw langs beide zijden is ingesloten. Langs de andere kant is het dus wel zo dat je heel dicht op je buren leeft en daar dus mogelijk ook wat hinder van ondervindt. De oplossing? Geluidswerende isolatie!

Daarnaast zijn er nog nadelen of ongemakken. Stal je de fietsen in het tuinhuis? Dan moet je elke keer met je fietsen door het huis. Aangezien het huis ook langs beide kanten ingesloten is, zal er minder lichtinval zijn. Om dit op te lossen, kan je werken met dakkoepels of grote ramen aan de voor- en achtergevel.

Ook de openheid van de woning is belangrijk. Om een claustrofobisch gevoel te vermijden, kies je het best voor een rijhuis met veel open ruimtes wat meteen ook voor meer licht in huis zorgt.

Bent u op zoek naar een gesloten bebouwing dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 404 makelaars gespecialiseerd in gesloten bebouwingen in onze gids opgenomen.