Goederenliften

Een goederenlift is een machine waarmee producten automatisch van het ene niveau naar het andere niveau kunnen worden getransporteerd. Een veel gebruikte oplossing zijn stijg- of daalbanden. Een dergelijke bandtransporteur die onder een hoek geplaatst wordt om een hoogte verschil te overbruggen, heeft als voordeel dat er tevens een bepaalde afstand wordt afgelegd. Nadeel is dat er veel nuttig grondoppervlak verloren gaat door de ruimte die de benodigde ondersteuningen van de bandtransporteur in beslag nemen.

Door het gebruik van een productlift of verticaal transporteur kan er op een kleiner vloeroppervlak een groter hoogte verschil worden overbrugd. Als verticaal transporteur kan worden gekozen voor een continu-transporteur of een discontinu-transporteur. Continu-transporteurs zijn er in de vorm van een spiraaltransporteur, een L-conveyor of matjeslift en een met vorken uitgeruste productlift.

Bent u op zoek naar een goederenlift dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 44 bedrijven gespecialiseerd in goederenliften in onze gids opgenomen.