Halfopen bebouwing

De halfopen bebouwing combineert eigenlijk de voor- en nadelen van de gesloten en open bebouwing. Zo heb je langs de ene kant van het huis geen last van buren en langs de andere kant (misschien) wel. De isolatie- en stookkosten zullen lager zijn dan bij een open bebouwing maar hoger dan bij een gesloten bebouwing.

Het grote voordeel van een halfopen bebouwing is dat er vaak twee halfopen huizen gelijktijdig gebouwd worden. Hierdoor dalen de bouwkosten per woning. Dankzij de gemene muur moet er ook minder verwarmd worden dan bij een open bebouwing, maar meer dan bij een gesloten bebouwing.

Let wel op: als je op een perceel gaat bouwen waarnaast al een woning staat – of langs beide kanten al een woning staat – moet je een overnamesom betalen voor de ingebruikname van de gemene muur. Hou hier dus rekening mee wanneer je op zoek gaat naar een bouwgrond.

Bent u op zoek naar een halfopen bebouwing dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 517 makelaars die halfopen bebouwingen aanbieden in onze gids opgenomen.