Hypothecaire leningen & consumentenkrediet

Een consumentenkrediet is elk krediet dat in principe wordt aangegaan voor de aankoop van iets anders dan vastgoed, dit kan bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe wagen of een huishoudtoestel zijn. Maar je kan ook een krediet aangaan om verbouwingen, een huwelijksfeest,.... te financieren. Consumentenkrediet is strikt geregeld door de Wet op het Consumentenkrediet.

Een hypothecaire lening, hypothecair krediet of lening met hypothecaire zekerheid, in het gewone spraakgebruik vooral hypotheek genoemd, is een geldlening waarbij een registergoed, bijvoorbeeld onroerend goed, als onderpand dient. Als iemand geld leent voor de koop van een huis, en hij geeft het huis als onderpand, is hij eigenaar van het pand, geldnemer en hypotheekgever. De geldgever, meestal een financiƫle instelling, is de hypotheeknemer (hij verkrijgt het recht van hypotheek: eerste recht van verkoop).

Bent u op zoek naar een hypothecaire lening of consumentenkrediet dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 1032 verzekeringsmakelaars die u kunnen helpen met een hypothecaire lening of consumentenkrediet in onze gids opgenomen.