Maisonnettes

Een maisonnette betekent letterlijk 'huisje' en is een etagewoning in een groter pand, met andere woorden 'een huisje in een huis'. Het verschil tussen een appartement en een maisonnette is dat een appartement zich op één verdieping bevindt terwijl een maisonnette uit meerdere verdiepingen bestaat.

Een kenmerk van een maisonnette is dat de woning in de regel uit twee verdiepingen bestaat. De slaapkamer bevindt zich doorgaans op een andere verdieping dan de woonkamer. Het komt ook voor dat een verdieping van een andere woning zich tussen de twee verdiepingen van de maisonnette bevindt. De woonkamer en keuken van de maisonnette zijn bijvoorbeeld op de eerste verdieping, op de tweede verdieping is de woonkamer en keuken van de bovenburen, terwijl de slaapkamer van de maisonnette is te vinden op de derde verdieping en is te bereiken door een trap die leidt van de eerst naar de derde verdieping.

Bent u op zoek naar een maisonnette dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 8 makelaars in maisonnettes in onze gids opgenomen.