Mindervalidenliften

Wanneer u minder mobiel bent geworden door een ziekte, aandoening of door een ongeval, zult u al snel gemerkt hebben dat het niet eenvoudig is uw woning te bewonen. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen om uw woning toegankelijker te maken. Een mindervalidenlift is hier een voorbeeld van. Een mindervalidenlift is perfect voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen zitten en opstaan, maar voor wie een verdiepingstrap bijna niet meer is te beklimmen of af te dalen.

Een mindervalidenlift zoals hier bedoeld bestaat uit een stoel die aan een railsysteem bevestigd wordt. We noemen dat ook wel een traplift. Het railsysteem wordt bevestigd aan de traptreden of de trapmuur en volgt de vorm van uw trap. Of deze nu recht is of bochten heeft, de mindervalidenlift brengt u veilig van boven naar beneden. Met de speciale voetsteunen en armsteunen en door de veiligheidsgordel is ook uw veiligheid gegarandeerd. Een mindervalidenlift heeft ook nog extra veiligheidsopties ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan de automatische stop wanneer een obstakel op de trap ligt. Ook is het mogelijk oneigenlijk gebruik door (klein) kinderen te voorkomen met behulp van een sleutelslot. Overigens noemen we een mindervalidenlift ook wel een gehandicaptenlift of een invalidenlift.

Bent u op zoek naar een mindervalidenlift dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 9 bedrijven gespecialiseerd in mindervalidenliften in onze gids opgenomen.