Overlijdensverzekering

De overlijdensverzekering is een overeenkomst tussen de verzekeraar (verzekeringsmaatschappij) en de verzekeringnemer. In dit contract of in deze polis verbindt de verzekeraar zich er toe om tegen betaling van een premie door de verzekeringnemer een bepaalde som uit te betalen aan de begunstigde wanneer de verzekerde overleden is.

Er is bijna geen verschil tussen een levenslange overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering. Want een uitvaartverzekering is eigenlijk een specifieke vorm van een tak 21-levenslange overlijdensverzekering (het overlijden van de verzekerde is levenslang gedekt) die enkel dient om de kosten van de uitvaart op te vangen.

Het verschil ligt dus in het achterliggend doel van het afsluiten van de verzekering. Bij een uitvaartverzekering wordt het verzekerd bedrag gebruikt voor betaling van de uitvaartkosten. Een levenslange overlijdensverzekering kan hiervoor ook afgesloten worden, maar kan ook een ander doel hebben, bv. om het verlies van een inkomen te compenseren als gevolg van een overlijden.

Bent u op zoek naar een overlijdensverzekering dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 119 overlijdensverzekeraars in onze gids opgenomen.