Vastgoedbeheer

Als vastgoedeigenaar wil je natuurlijk dat de verhuur van dat vastgoed zo vlot mogelijk verloopt zonder daar veel tijd en geld in te steken. Om zelf niet overstelpt te worden met papierwerk en beheerderstaken, en toch het beste rendement uit je vastgoedinvestering te halen, kan je daarom best beroep doen op een vastgoedbeheerder.

In de eerste plaats bestaat vastgoedbeheer uit financieel en administratief vastgoedbeheer. Een goed financieel en administratief beheer is immers de sleutel tot succes. Als je de administratie en financiën goed bijhoudt, kan je gemakkelijk inkomsten en uitgaven vergelijken en kijken waar de problemen zich bevinden.

Zo zal de vastgoedbeheerder ervoor zorgen dat de huur betaald wordt door alle huurders, en dat deze huur doorgestort wordt naar de rekening van de eigenaar. De betalingen worden nauw in het oog gehouden en huurachterstanden worden goed opgevolgd. De kosten van diensten en services worden correct berekend en verrekend.

Wat betreft het administratief beheer, zal de vastgoedbeheerder de correspondentie tussen de huurder en verhuurder verzorgen. Ook de contracten met energieleveranciers en dergelijke worden door de vastgoedbeheerder geregeld.

Bent u op zoek naar een vastgoedbeheerder dan bent u op de juiste pagina. Wij hebben 81 vastgoedbeheerders in onze gids opgenomen.