Hoe lang gaat een leistenen dak mee op een huis?

Leisteen is een van de meest duurzame dakbedekkingsopties die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. In feite kunnen leisteenshingles wel 200 jaar meegaan in gunstige omgevingen.

Hoe lang gaat een leistenen dak mee op een huis?

Leisteen is een van de meest duurzame dakbedekkingsopties die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. In feite kunnen leisteenshingles wel 200 jaar meegaan in gunstige omgevingen. Als zodanig, veel huizen gebouwd in de late 19e en vroege 20e eeuw hebben nog steeds hun originele leistenen dakbedekking intact. Nogmaals, als u een ouder huis met leistenen dakbedekking koopt, is het belangrijk om enkele basisdingen te weten over de achtergrond van de leisteen.

Leisteendaken in Vermont, met goed onderhoud, kunnen voor onbepaalde tijd meegaan. Dakbedekking van imitatielisteen kan 50 tot 100 jaar meegaan, waarbij verschillende merken 50 jaar garanties bieden. Hoewel het niet zo lang meegaat als natuurlijke leisteen, maakt het lichtere gewicht de synthetische variëteit gemakkelijker te installeren. Het is uitzonderlijk duurzaam en robuust, dankzij de modificatoren in het materiaal.

De belangrijkste fout die sommige huiseigenaren in deze situatie maken, is om het probleem te negeren totdat er meer tegels breken, op dat moment kan regenwater zich een weg banen onder de leisteen en de dakfundering binnendringen. Pennsylvania Black Bed gewonnen leien bevatten veel koolstofhoudende onzuiverheden en werden door de Slate Association alleen aanbevolen voor tijdelijke gebouwen of voor schoolborden. Het wijst er wel op dat het leistenen dak op de Saksische kapel in Stratford-on-Avon 1100 jaar geleden werd gebouwd - nog steeds in goede staat. Als je eenmaal een leistenen dak hebt gekozen, wil je ook nadenken over het type leisteen dat je gaat gebruiken.

Het is moeilijk om een exact aantal op de levensduur te zetten, maar er is geen reden waarom een leien dak niet ongeveer 75 jaar of zelfs bijna 100 zou moeten leven. Met uitzicht op de oceaan bij Burgoynes Cove, Newfoundland, is een afzetting van gladde tot gemiddelde textuur, niet-vervagende Cambrische leisteen met dieppaarse, groene en bonte groene en paarse leisteenkleuren. Op een ander huis in dezelfde stad maakt het leistenen dak in mansardestijl rechtsonder gebruik van een mix van lintleien, waarvan sommige behoorlijk versleten waren en aan het einde van hun leven leken te zijn. Leisteen is een zwaar product om te verzenden, wat kan verklaren waarom naar mijn mening leisteen is gedolven in Noord-Wales in de Verenigde Staten.

Kijk uit voor ontbrekende dakspanen van een leien dak samen met scheuren, en controleer de zolder op watervlekken. Harde leisteen is een van de sterkste soorten dakbedekking die beschikbaar zijn wat betreft weersbestendigheid en brandwerendheid. In elke buurt waar meerdere huizen leisteendakspanen hebben, kan de kwaliteit van de leisteen variëren. Veel daken van kunststof leisteen zien er authentiek uit en kunnen zelfs beitelmarkeringen bevatten om ze er handgemaakt uit te laten zien.

Je moet een dak vervangen na een catastrofale gebeurtenis zoals een huisbrand, orkaan of tornado, maar zelfs afgezien van rampen zoals deze, moet een dak op tijd worden vervangen. Als de hele lei wit van kleur en schaal is, moet u overwegen dat de lei aan het einde van zijn levensduur is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *