Welk leisteen dak?

Een dak in leisteen is een premium daksysteem dat voornamelijk is gemaakt van natuurlijke leisteentegels en andere leistenen dakbedekkingsmaterialen Het is een van de mooiste en meest duurzame daksystemen op de markt. Vanwege de esthetiek maken shingle-fabrikanten asfaltshingles om het uiterlijk van een leien dak na te bootsen.

Welk leisteen dak?

Een dak in leisteen is een premium daksysteem dat voornamelijk is gemaakt van natuurlijke leisteentegels en andere leistenen dakbedekkingsmaterialen Het is een van de mooiste en meest duurzame daksystemen op de markt. Vanwege de esthetiek maken shingle-fabrikanten asfaltshingles om het uiterlijk van een leien dak na te bootsen. Echte dakshingles in leisteen zijn 100 procent natuursteen zonder toevoegingen. Net als natuurlijke granieten toonbanken, wordt leistenen dakbedekking rechtstreeks uit de aarde gewonnen.

Leistenen dakpannen hebben een lange en legendarische geschiedenis, en staat algemeen bekend als een van de hoogste kwaliteit, duurzaamste dakbedekkingsmaterialen op de markt. Aan de andere kant betekent de hoge kosten, moeilijke installatie en relatieve kwetsbaarheid van leisteen dakpan dat het niet voor iedereen ideaal is. In dit segment van voor-, nadelen,% 26 kosten, zullen we alle kanten van deze tijdloze dakoplossing onderzoeken. Dakpannen in leisteen zijn gemaakt van een natuursteen die bekend staat als metamorf gesteente.

Leisteenmateriaal is te vinden in verschillende kleuren zoals zwart, donkergroen, paars en grijs en meer. Dakbedekking van leisteen is te vinden op huizen van onderscheid en zou voor de meeste mensen het dak bij uitstek zijn, als de financiën het toelaten. Leisteen is bijna ondoordringbaar voor water, extreem duurzaam, en wordt vaak de Rolls Royce van dakbedekkingsmaterialen of het levenslange dak genoemd. Voor de meeste mensen is een dak in leisteen hun eerste en laatste dak.

Leisteentegels zullen niet verzadigen met water en bieden een volledig vuurvaste optie voor uw dak. Omdat leisteen dakbedekking van steen is gemaakt, is het ongevoelig voor weer, zon, hitte en kou, dus u kunt verwachten dat een leistenen dak tot meer dan 150 jaar meegaat. Dakpannen in leisteen zijn een natuurlijk dakproduct gemaakt van hard gesteente dat bekend staat als metamorf gesteente. Soms een dak van honderd jaar genoemd, wanneer een dak in leisteen correct is geïnstalleerd - het kan 100 jaar of langer meegaan.

Een textuurdak combineert leien van ruwere oppervlaktestructuren en verschillende diktes om een aantrekkelijk, ruwer uitgehouwen uiterlijk te creëren. Als uw dakconstructie het gewicht van natuurlijke leisteen niet aankan, zijn er alternatieven voor kunstleisteen met een lichter gewicht. Een standaard leistenen dak wordt gelegd in gelijkmatig verdeelde banen in een offsetpatroon met afwisselende verticale voegen. Deze stijl omvat het installeren van leien van verschillende lengtes en breedtes, die kwam uit de tijd dat steengroeven leisteen produceerden op een „zoals beschikbare basis”.

Als u verhuist naar een huis met een leien dak, hoeft u het dak misschien nooit te vervangen of te repareren zolang u eigenaar bent van het onroerend goed, zelfs als u vele decennia op dat adres blijft. Een van de blijvende kenmerken van een dak in leisteen is het mengsel van donkere en lichte grijstinten die van nature voorkomen als de steen ondergronds wordt gevormd. Harde leisteen is een van de sterkste soorten dakbedekking die beschikbaar zijn wat betreft weersbestendigheid en brandwerendheid. Leistenen dakpannen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, van 24 lengte x 12 breed tot zo klein als 12 lengte x 6 breed.

De leien worden vervolgens met afnemende lengtes en diktes gelegd totdat de kleinste en dunste lei bovenaan staat. Het is ook erg zwaar, wat betekent dat u uw huis vooraf moet laten evalueren om te zien of het het gewicht van een leien dak kan dragen. Dakpannen van synthetische leisteen kosten meestal minder dan natuurlijk, maar ze kunnen nog steeds meer kosten dan andere soorten materialen. Betonnen leisteen dakpannen zijn een mengsel van portlandcement, zand, water en soms verschillende kleurstoffen (voor kleur).

En vereist een aannemer die ervaring heeft met het werken met en installeren van leistenen dakpannen op verschillende soorten projecten. Zorg ervoor dat elk bedrijf dat u inhuurt voor installatie- of reparatiewerkzaamheden aan een leien dak voldoende ervaring heeft met het hanteren van de steen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *