Hoeveel leien heb ik nodig voor een dak?

Hoeveel leisteen je nodig hebt per vierkante meter (m) hangt af van de leisteengrootte die je gebruikt. Als u bijvoorbeeld een leisteen van 20×10 (500mmx250mm) gebruikt, heeft u 21 leisteen per m2 nodig2.Een 24×12 leisteen (600mmx300mm) vereist slechts 13 leisteen per m2.Bereken het aantal benodigde leisteentegels op basis van de vierkante meters van het dak.

Hoeveel leien heb ik nodig voor een dak?

Hoeveel leisteen je nodig hebt per vierkante meter (m) hangt af van de leisteengrootte die je gebruikt. Als u bijvoorbeeld een leisteen van 20×10 (500mmx250mm) gebruikt, heeft u 21 leisteen per m2 nodig2.Een 24×12 leisteen (600mmx300mm) vereist slechts 13 leisteen per m2.Bereken het aantal benodigde leisteentegels op basis van de vierkante meters van het dak. Leistenen dakpannen zijn er in verschillende maten. Evenzo, hoeveel leisteen en de helft heb ik nodig? Dit is een vraag die we de hele tijd horen, daarom hebben we een heel eenvoudige dakleirekenmachine ontworpen om u te helpen inschatten hoeveel leien u nodig heeft voor uw dak.

De algemene vuistregel - en voor dit voorbeeld gebruiken we de meest voorkomende maat van 500 × 250 of „20 × 10 - is dat je voor elke vierkante meter dak 21 leien nodig hebt. Marley Eternit leien met klinknagel en spijkerbevestiging zijn over het algemeen geschikt voor dakhellingen van 20° en hoger en verticale gevelbekleding. Deze geciteerde gewichten worden doorgaans berekend door leien van 600 mm x 300 mm en leien van 500 mm x 250 mm te vergelijken. Leisteendaken zijn ontworpen om 100 jaar of langer mee te gaan, en wanneer ze regelmatig worden geïnspecteerd en goed onderhouden, kunnen ze deze leeftijd gemakkelijk bereiken.

Leisteen is een van de weinige dakbedekkingsopties die niet binnen een levensduur hoeft te worden vervangen. Zijlapopening - De opening tussen aangrenzende leien moet tussen 1 - 5 mm zijn, de meeste mensen citeren tegenwoordig 3 mm, tot een maximum van 9 mm voor vezelcementleien. Jenkins zei dat lekken in leistenen daken in de meeste gevallen worden veroorzaakt door gebroken of ontbrekende tegels of defect knipperen. Zoals alle dakpanmaterialen, zijn leisteentegels verkrijgbaar in verschillende maten, diktes en beoordelingen die van invloed zijn op de kosten per vierkant.

Met betrekking tot de helling beveelt de bouwnormcode BS 5534 een minimale helling van 20 graden aan voor leistenen daken (wat kan worden bereikt door een specifiek ontwerp, hoewel de meeste fabrikanten een minimale helling van 25° aanbevelen). Daar zijn een aantal redenen voor; de belangrijkste daarvan is dat dakbedekking met leisteentegels lastig is en vaardigheid vereist. Er is een hoog niveau van vaardigheid en zelfs kunstenaarschap bij het installeren van leistenen daken in vergelijking met asfalt en compositiedakspanen Zodra het aantal vierkante meters van het dak bekend is, is de volgende stap om te berekenen hoeveel leien je nodig hebt. Er zijn niet zoveel bedrijven die gespecialiseerd zijn in leistenen dakbedekking, zodat de aannemers meer in rekening kunnen brengen (niet per se eerlijk, maar dat is het leven denk ik).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *