Zijn betonnen pannendaken energiezuinig?

Deze natuurlijke luchtruimte kan de overdracht van warmteflux aanzienlijk verminderen in vergelijking met asfaltshingles. Beton- en kleipannendaken besparen geld door het energieverbruik aanzienlijk te verminderen.

Zijn betonnen pannendaken energiezuinig?

Deze natuurlijke luchtruimte kan de overdracht van warmteflux aanzienlijk verminderen in vergelijking met asfaltshingles. Beton- en kleipannendaken besparen geld door het energieverbruik aanzienlijk te verminderen. Er is veel onderzoek gedaan naar de energie-efficiëntie van pannendaken. Wetenschappers hebben bevestigd dat dakpannen de warmtestroom naar een zolder met maar liefst 70% verminderen in vergelijking met asfaltdakpannen.

Dit onderzoek is erkend door de federale overheid. Als u uw huis wilt renoveren en overweegt een pannendak te installeren, kunt u een belastingteruggave aanvragen en indien u hiervoor in aanmerking komt, kunt u tot 30% van uw totale installatiekosten ontvangen. Gelukkig kan het type dak een groot verschil maken. Tegeldaken zijn een van de meest energiezuinige materialen die er zijn.

Klei- en betontegels fungeren als isolator om warme of koele lucht in uw huis te houden. Eenmaal bevestigd aan uw dak, worden individuele tegels omgeven door natuurlijk luchtruim dat een barrière vormt voor warmteoverdracht naar uw zolder. Deze verbazingwekkende thermische eigenschappen zijn uniek voor klei en beton, die ook beter in staat zijn om warmte van hun oppervlak te reflecteren dan asfaltshingles. Als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden, kunnen betonnen pannendaken gemiddeld 40-50 jaar meegaan.

Klei- of leisteentegels kunnen meer dan 100 jaar meegaan, waardoor ze een van de meest duurzame dakbedekkingen zijn. Eeuwenoude pannendaken zijn nog steeds duurzaam. Alle dakbedekkingskeuzes hebben hun eigen unieke voordelen, maar met name pannendaken zijn het meest geschikt voor Californië. De voordelen wegen echter op tegen de nadelen, dus op de lange termijn vanwege hun langere levensduur, energie-efficiëntie en omdat het twee van de groenste dakselecties is, zullen dakbedekking van klei en betonnen tegels veel besparingen en voldoening opleveren.

Dakbedekking van tegels is verreweg het meest aantrekkelijke, kosteneffectieve en duurzame dakbedekkingsmateriaal voor woonconstructies. Ongeacht vorm, kleur of aanduiding, betonnen dakpannen zijn een van de meest effectieve en populaire energiezuinige dakbedekkingsmaterialen die momenteel op de markt zijn. Windstoten tot 150 mijl per uur kunnen bijvoorbeeld voldoende schade veroorzaken om dakvervanging te vereisen in 30% -50% van alle daken. Afgezien van de wetenschappelijke redenen waarom pannendaken energiezuiniger zijn en u op de lange termijn geld besparen op uw elektriciteitsrekening, zijn er nog een paar andere kostenvoordelen op lange termijn van het overschakelen op pannendaken.

De hogere kosten komen voort uit het meer vervelende installatieproces, dat naast andere extra kosten overleg kan vereisen van een bouwkundig ingenieur, dakversterking en een nieuw dakterras. Dit hangt af van de kwaliteit van de dakbedekking, de weersomstandigheden en hoe goed het dak in de tussenliggende periode wordt onderhouden. Veel factoren kunnen de kosten van een dakbedekkingsproject beïnvloeden, inclusief de grootte, complexiteit en helling van uw dak, uw locatie, en of uw dak structurele versterking nodig heeft om het zwaardere gewicht van beton op te vangen. Naast het beter verwerken van de warmte- en weerselementen dan andere dakbedekkingsmaterialen, is tegel ook het meest energiezuinige dakbedekkingsmateriaal.

Het ministerie van Energie stelt dat Cool Roofs daken zijn die zijn ontworpen om meer zonlicht te reflecteren en minder warmte te absorberen dan een standaarddak, wat het energieverbruik en de kosten aanzienlijk vermindert. Een betonnen pannendak weegt echter over het algemeen niet meer dan drie lagen asfaltshingles - een gewicht dat de meeste woondaken zijn ontworpen om te dragen. Waarderingen Betonnen dakpannen zijn volledig onbrandbaar en hebben een brandklasse A van Underwriters Laboratories (UL), de hoogste brandwerende classificatie die beschikbaar is; Klasse A geeft aan dat de dakbedekking bestand is tegen ernstige blootstelling aan brand afkomstig van bronnen buiten het gebouw.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *