Wat zijn 2 redenen voor het falen van leistenen daken?

Waarom leistenen daken voortijdig falen Het verkeerde knipperen kiezen, over de tegels lopen, spijkers van slechte kwaliteit gebruiken. Leistenen daken worden door huiseigenaren gewaardeerd, vooral vanwege hun indrukwekkend lange levensduur van meer dan 100 jaar.

Wat zijn 2 redenen voor het falen van leistenen daken?

Waarom leistenen daken voortijdig falen Het verkeerde knipperen kiezen, over de tegels lopen, spijkers van slechte kwaliteit gebruiken. Leistenen daken worden door huiseigenaren gewaardeerd, vooral vanwege hun indrukwekkend lange levensduur van meer dan 100 jaar. Hoewel ze aanvankelijk meer kosten dan de meeste dakopties, zijn leistenen daken populair vanwege hun vermogen om extreem harde wind, zware sneeuw en regenval te weerstaan. Bovendien kan het materiaal zelf worden aangepast in aangename vormen en specifieke ontwerpaccenten die de aantrekkingskracht van elk huis onmiddellijk kunnen verbeteren.

Zonder de deskundige installatievaardigheden en onderhoudsdiensten van getrainde specialisten, kan het leistenen dak echter maar zoveel doen. Om meer te weten te komen over de mogelijke redenen waarom leistenen daken falen, citeert plaatwerkdakbedrijf Roofmasters Roofing and Sheet Metal enkele voorbeelden. Dakbedekking in leisteen wordt beschouwd als een van de meest duurzame daksystemen aller tijden, met een verwachte levensduur van meer dan 100 jaar. Niettemin zijn leistenen daken niet ongevoelig voor beschadiging.

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van voortijdig falen van leisteen. De eerste reden waarom een lei zou kunnen falen, is te wijten aan uw verkeerde keuze van de lei zelf. Een leisteen is een fantastisch materiaal dat zeer duurzaam is. Als u echter de leisteen koopt, als u enkele van de onzichtbare scheuren in de leisteen niet hebt opgemerkt, zullen deze scheuren na verloop van tijd breder worden en zal de leisteen breken.

Installatieproblemen hebben vaak betrekking op het onjuist spijkeren en leien van leien. Het spijkeren van leien verschilt van dat van andere dakbedekkingsmaterialen. Leisteenspijkers mogen niet strak worden gereden, zoals het geval is met asfalt en houten dakspanen. In plaats daarvan moeten ze zodanig worden geplaatst dat de leisteen vrij op de nagelschacht kan hangen.

Spijkers die te ver worden gedreven, zullen de leisteen kraken, en degenen die nog uitsteken, zullen de bovenliggende. Spijkerkoppen die blootstaan, versnellen de achteruitgang van het dak door een punt te bieden. Non-ferro leisteennagels, zoals massief koper of roestvrij staal, moeten altijd worden gebruikt, aangezien gewoon staal en gegalvaniseerde spijkers meestal zullen roesten lang voordat de leisteen zelf begint te verslechteren. Het roesten van negentiende-eeuwse geknipte nagels is een veelvoorkomende oorzaak van leisteenverlies op historische daken.

Leistenen hebben van nature voorkomende haarscheurtjes en onvolkomenheden. De onvolkomenheden kunnen na verloop van tijd leisteenstoringen veroorzaken in de vorm van gebroken of gebarsten leien. Er is maar één gebroken of ontbrekende leisteen nodig om een daklek te veroorzaken. Beschadigde of ontbrekende leien moeten worden vervangen door een gekwalificeerde aannemer.

Er zijn twee geaccepteerde methoden om leistenen dakpannen te vervangen. Eén methode wordt de leisteenhaakmethode genoemd. Een kleine roestvrijstalen haak wordt gebruikt om de vervangende lei op zijn plaats te houden. De andere methode maakt gebruik van een koperen flitser, een slabbetje genaamd, dat de nieuwe spijker bedekt die is geïnstalleerd om de nieuwe leisteen aan het dak te bevestigen.

Dakhelling is, zoals bij alle daksystemen, een grote factor in de slijtage van dakspanen. Hoe steiler de helling, hoe duurzamer het dak. Leien zijn zelfs op platte daken gebruikt, als ballast, en leien werden gebruikt om de reflecterende pool in het Amerikaanse Capitool in Washington DC te bekleden. Condensatie in zolderinterieurs kan een probleem zijn.

Alle leistenen daken hebben ventilatie nodig om de temperatuur tussen binnen en buiten het dakoppervlak gelijk te maken. Eliminatie van ongewenst vocht in de winter en hitte in de zomer verlengen beide de levensduur van het dak. Ernstige schade door binnenvocht is waarschijnlijk aan dakbedekking en omlijsting, maar een hoog binnenvocht verkort ook de levensduur van de meeste dakbedekkingen. Minerale afzettingen op het binnenoppervlak (zolderzicht) van leien, wanneer er buiten geen zichtbaar zijn, zijn een teken van mogelijke vochtproblemen op zolder.

Wanneer geen vlekken of uitbloeiingen van buitenaf overeenkomen met de bevindingen van binnenuit, kan de inspecteur vermoeden dat blootstelling aan de zon het buitenoppervlak droogt, waardoor langere vochtige omstandigheden binnen blijven. Als deze omstandigheden niet consistent zijn op alle dakoppervlakken, vindt u mogelijk de meeste minerale afzettingen op het noorden of schaduwrijke dakoppervlakken. De originele spijkers die werden gebruikt om leien te bevestigen, waren vaak gemaakt van ijzer of gegalvaniseerd staal van slechte kwaliteit en zullen na verloop van tijd corroderen. Corrosie kan ervoor zorgen dat spijkers breken waardoor de leisteen kan.

Wanneer dit kan worden gedetecteerd in een aantal leien over een dak, wordt dit 'nagelziekte' genoemd. Een nieuwe leisteen, of geborgen leisteen, die moet passen bij de grootte, vorm, textuur, en verweerde kleur van de oude leisteen, wordt vervolgens op zijn plaats geschoven en op zijn plaats gehouden door één spijker die door de verticale verbinding tussen de leien in de baan erboven en ongeveer 2,5 cm onder de staart van de lei twee gangen wordt gestoken hierboven. Details die bijdragen aan het karakter van historische leien daken worden beschreven en er wordt begeleiding geboden over onderhoud en de mate van interventie die nodig is bij verschillende niveaus van verslechtering. De witte vlekken op deze Pennsylvania Soft-Vein-leien geven gebieden aan waar gips uitspoelt op de oppervlakken van de leien.

Omdat ze niet zo duurzaam waren als heldere leien, wordt lintleisteen niet langer vervaardigd voor dakbedekkingsdoeleinden. Leien worden geïnstalleerd met een koplap van drie inch en vastgezet met twee spijkers die bedekt zijn door de leisteenrijen erboven. De leien werden gegradueerd op basis van dikte, grootte en belichting, de dikste en grootste leien werden aan de dakrand gelegd en de dunste en kleinste op de bergkam. Een vereiste van New Jersey Home Inspectors is om het dakbedekkingsmateriaal te identificeren en de zichtbare delen van het dak te inspecteren.

Sneeuwbeschermers, snowboards en verschillende soorten goot- en harkbehandelingen droegen ook bij aan het karakter van historische leistenen daken. Dit geldt met name voor oudere daken die het einde van hun bruikbare levensduur naderen, omdat zelfs de meest ervaren leien waarschijnlijk extra leien zal beschadigen tijdens reparaties. Met dat in gedachten wordt het ten zeerste aanbevolen dat u uw aannemers een koperen flitser op uw leistenen dak laat installeren om voortijdige erosie te voorkomen. Kritieke gebieden bevinden zich meestal in de buurt van de dakplaat en op de kruising van dakvlakken, zoals bij valleien en heupen.

De laatste twee stappen omvatten het trimmen van de tegel op de gewenste grootte en vervolgens het ponsen van twee spijkergaten naar de bovenkant van de leisteen met behulp van een formule op basis van de grootte en blootstelling van de leisteen. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *