Zijn pannendaken energiezuiniger?

Er is veel onderzoek gedaan naar de energie-efficiëntie van pannendaken. Wetenschappers hebben bevestigd dat dakpannen de warmtestroom naar een zolder met maar liefst 70% verminderen in vergelijking met asfaltdakpannen.

Zijn pannendaken energiezuiniger?

Er is veel onderzoek gedaan naar de energie-efficiëntie van pannendaken. Wetenschappers hebben bevestigd dat dakpannen de warmtestroom naar een zolder met maar liefst 70% verminderen in vergelijking met asfaltdakpannen. Dit onderzoek is erkend door de federale overheid. De energie-efficiëntie van pannendaken in combinatie met de duurzaamheid, windbestendigheid en een gemiddelde levensduur van 50 jaar maken het een waardevolle aanvulling op uw huis.

Meer nog, de meeste tegelfabrikanten bieden uitgebreide garanties aan huiseigenaren die ervoor kiezen om een pannendak te installeren. Als het tijd is om uw huis te verkopen, biedt een pannendak uw potentiële koper niet alleen een esthetisch prachtig pand, maar ook gemoedsrust met de verlengde garantie (aangezien de garantie overdraagbaar is). Om waarde aan uw huis toe te voegen, kunt u overwegen contact op te nemen met een dakbedekkingsprofessional. Gelukkig kan het type dak een groot verschil maken.

Tegeldaken zijn een van de meest energiezuinige materialen die er zijn. Klei- en betontegels fungeren als isolator om warme of koele lucht in uw huis te houden. Eenmaal bevestigd aan uw dak, worden afzonderlijke tegels omgeven door natuurlijk luchtruim dat een barrière vormt voor warmteoverdracht naar uw zolder. Deze verbazingwekkende thermische eigenschappen zijn uniek voor klei en beton, die ook beter in staat zijn om warmte van hun oppervlak te reflecteren dan asfaltshingles.

Als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden, kunnen betonnen pannendaken gemiddeld 40-50 jaar meegaan. Klei- of leisteentegels kunnen meer dan 100 jaar meegaan, waardoor ze een van de meest duurzame dakbedekkingen zijn. Eeuwenoude pannendaken zijn nog steeds duurzaam. Tegeldaken zijn ook een goede energiezuinige dakkeuze.

Ze kunnen worden gemaakt van leisteen, klei of beton. Ze kunnen worden voorbehandeld om de warmtereflectiviteit te maximaliseren. En maak je geen zorgen als je ze al hebt geïnstalleerd. Ze kunnen zelfs na installatie worden behandeld met reflecterende coatings.

Het ministerie van Energie stelt dat Cool Roofs daken zijn die zijn ontworpen om meer zonlicht te reflecteren en minder warmte te absorberen dan een standaarddak, wat het energieverbruik en de kosten aanzienlijk vermindert. Hoewel dakpannen de reputatie hebben energiezuinig te zijn en enorme waarde te bieden aan huiseigenaren, is het belangrijk om te onthouden dat sommige huizen mogelijk niet de juiste interne structuur voor een pannendak hebben als het er oorspronkelijk niet mee is gebouwd. Alle dakbedekkingskeuzes hebben hun eigen unieke voordelen, maar met name pannendaken zijn het meest geschikt voor Californië. Als u een nieuwe woning bouwt, kunt u tijdens de planningsfase beslissen welk type dak u wilt installeren en of het een koel dak moet zijn.

Deze vijf oorzaken van metalen daklekken behoren tot de eerste plaatsen die uw professionele dakreparatie-aannemer inspecteert. Dit hangt af van de kwaliteit van de dakbedekking, de weersomstandigheden en hoe goed het dak in de tussenliggende periode wordt onderhouden. Groene daken zijn „omgekeerde daken”, wat betekent dat het waterdichtingsmembraan zich onder de planten en de meeste dakcomponenten bevindt. Statische ventilatieopeningen, door de wind aangedreven ventilatieopeningen en eclectische ventilatieopeningen zijn de drie belangrijkste soorten dakventilatieopeningen die worden gebruikt.

Metalen daken met staande naad worden gevormd door metalen panelen met verhoogde verticale naden te verbinden; de samengevoegde panelen bedekken het dak. Maar wist u dat een energiezuinig dak een van uw beste middelen is om energie te besparen? Een energiezuinig dak kan u elk jaar honderden dollars besparen. Een koel dak kost niet noodzakelijk meer dan een niet-koel dak, vooral als u een nieuw dak installeert of een bestaand dak vervangt. De trainings- en certificeringsprogramma's voor dakbedekking van TRI Alliance zijn ontworpen om dakdekkers en dakbedekkers voor te lichten over door code goedgekeurde installatiemethoden voor dakbedekking van beton en kleitegels.

De voordelen wegen echter op tegen de nadelen, dus op de lange termijn, vanwege hun langere levensduur, energie-efficiëntie en omdat het twee van de groenste dakselecties is, zal dakbedekking van klei en betonnen tegels veel besparingen en voldoening opleveren. Daken van polyurethaanschuim worden geconstrueerd door twee vloeibare chemicaliën met elkaar te mengen die reageren en uitzetten om één stevig stuk te vormen dat aan het dak hecht. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *