Waar zijn platte dakpannen van gemaakt?

Platte tegels zijn vaak asfalt of stenen dakspanen die over elkaar heen lagen om water op een rechte of vlakke manier af te voeren. Gevormde tegels kunnen in veel verschillende bochten voorkomen, en het resultaat kan van invloed zijn op hoe het dak met water en sneeuw omgaat.

Waar zijn platte dakpannen van gemaakt?

Platte tegels zijn vaak asfalt of stenen dakspanen die over elkaar heen lagen om water op een rechte of vlakke manier af te voeren. Gevormde tegels kunnen in veel verschillende bochten voorkomen, en het resultaat kan van invloed zijn op hoe het dak met water en sneeuw omgaat. Vlakke tegels zijn gemaakt van beton - een mix van water, cement en zand - dat onder hoge druk en hitte is gevormd. Platte tegels zijn voorzien van in elkaar grijpende ribben of watersloten aan de randen om water uit uw huis te houden.

Wat lichtgewicht tegels onderscheidt van andere tegels, zijn de materialen die in het betonmengsel worden gebruikt. Het productieproces voor lichtgewicht betontegels omvat een combinatie van klei, leisteen of geëxpandeerde schalie die ze in een oven wordt gebakken. Zodra deze producten gedurende een lange periode worden verwarmd, drogen ze uit en worden ze zeer poreus. Nadat ze in de oven zijn geweest, worden ze gekoeld en gebruikt om te mengen met het beton.

Composiet dakpannen zijn gemaakt van kunststoffen en andere duurzame producten. Samengestelde dakbedekkingsproducten kunnen een alternatief bieden voor dakshingles van asfalt De platte dakpan is een dakelement gemaakt van terracotta of beton. Het zichtbare uiteinde kan recht, afgerond of trapeziumvormig zijn. Dakpannen zijn voornamelijk ontworpen om regen buiten te houden en worden traditioneel gemaakt van lokaal beschikbare materialen zoals terracotta of leisteen.

Moderne materialen zoals beton, metaal en kunststof worden ook gebruikt en sommige kleitegels hebben een waterdicht glazuur. En complexe pannendaksystemen vereisen zorgvuldig vakmanschap met behulp van technieken die sterk verschillen van de meer gebruikelijke dakbedekkingspraktijken. Weinig onderhoud - u hoeft zich geen zorgen te maken over corrosie, roest of de kleurvervaging van Boral-dakpannen, en als reparaties nodig zijn, worden alleen individuele tegels vervangen, in tegenstelling tot metalen dakbedekking waarvoor grote staalplaten tegelijkertijd moeten worden vervangen. Gewicht - betonnen dakpannen zijn sterker en zwaarder dan andere dakbedekkingsmaterialen en kunnen voor sommige soorten woningen te zwaar zijn.

Zonnetegels zijn geschikt voor zowel dakrenovaties als nieuwbouw, bieden dakbedekking en leveren duurzame elektriciteit. Laten we om te beginnen eens kijken naar de primaire soorten dakpannen - te beginnen met de soorten materialen die worden gebruikt om dakpannen te vervaardigen. Tegeldaken gaan lang mee, brandveilig en zijn zeer effectief in het voorkomen van waterlekken wanneer ze worden geïnstalleerd op huizen met schuine daken. Boral, een van de grootste fabrikanten van dakpannen in Californië, heeft verklaard dat de levensduur van zowel lichtgewicht als standaardgewicht dakbedekkingsproducten tot 75 jaar meegaat.

De vroegste vondsten van dakpannen in archaïsch Griekenland zijn gedocumenteerd vanuit een zeer beperkt gebied rond Korinthe, waar gebakken tegels rieten daken begonnen te vervangen bij twee tempels van Apollo en Poseidon tussen 700 en 650 voor Christus. Met alles bij elkaar genomen, zijn de voor- en nadelen van zowel platte dakpannen als gevormde dakpannen bijna hetzelfde, het enige echte verschil tussen deze is de persoonlijke keuze van een huiseigenaar voor esthetische aantrekkingskracht. Een missiepandaksysteem omvat afzonderlijke vaten die zijn geïnstalleerd om afwisselende concave en convexe vormen op het dak te vormen. Een ervaren dakaannemer kan u helpen lekken en grote problemen te voorkomen en dakbedekkingssystemen te leveren die tientallen jaren meegaan.

Hoewel dit de belangrijkste voor- en nadelen zijn van zowel platte dakpannen als gevormde dakpannen, er is maar één echt uniek verschil tussen de twee soorten: stijl. Effectief tegen barre klimaten - zowel platte als gevormde Boral-dakpannen zijn vervaardigd om de elementen te weerstaan en zijn zoutbestendig, vorstbestendig, brandwerend (onbrandbaar) en duurzamer dan enig ander dakbedekkingsmateriaal. Niemand wil groot werk laten uitvoeren op het dak van zijn huis, maar als de jouwe in slechte staat verkeert, is het waarschijnlijk tijd om een geheel nieuw dak te kopen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *