Hoeveel dakleien per m2?

Hoeveel leisteen je nodig hebt per vierkante meter (m) hangt af van de leisteengrootte die je gebruikt. Als u bijvoorbeeld een leisteen van 20 × 10 (500 mmx250 mm) gebruikt, hebt u 21 leisteen per m2 nodig.Een 24 × 12 leisteen (600 mmx300 mm) vereist slechts 13 leisteen per m2.Tin dakbedekking kost 8 tot 10 cent per vierkante voet, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de afwerking.

Hoeveel dakleien per m2?

Hoeveel leisteen je nodig hebt per vierkante meter (m) hangt af van de leisteengrootte die je gebruikt. Als u bijvoorbeeld een leisteen van 20 × 10 (500 mmx250 mm) gebruikt, hebt u 21 leisteen per m2 nodig.Een 24 × 12 leisteen (600 mmx300 mm) vereist slechts 13 leisteen per m2.Tin dakbedekking kost 8 tot 10 cent per vierkante voet, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de afwerking. Het aantal benodigde leien per m2 varieert afhankelijk van de leisteengrootte en de gebruikte koplap en kan daarom aanzienlijk variëren. Zodra het aantal vierkante meters van het dak bekend is, is de volgende stap om te berekenen hoeveel leien je nodig hebt.

Gezien de veelheid aan verschillende maten en koplampen die beschikbaar zijn, en de eigenaardigheden van het productieproces, kunnen de installatiekosten van elke leisteen worden beïnvloed door de geselecteerde grootte, de hoeveelheid latten en bevestigingen die nodig zijn voor die specifieke leisteengrootte. Cement- en terracottategels kosten elk slechts 40 cent, leisteen is iets duurder, afhankelijk van het type leisteen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *