Hoe weet je de leisteentegel van de laagste kwaliteit?

Een tweede korrel die langs het oppervlak van een leisteen loopt, is ook zichtbaar in de meeste leisteen De allerbeste kwaliteit en sterkste leien hebben een verticale korrel die recht van boven naar beneden van het oppervlak van de leisteen loopt. Een korrel die een deel van de weg naar beneden de leisteen draait, wervelt of horizontaal valt, geeft aan dat de leisteen misschien niet zo sterk of duurzaam is.

Hoe weet je de leisteentegel van de laagste kwaliteit?

Een tweede korrel die langs het oppervlak van een leisteen loopt, is ook zichtbaar in de meeste leisteen De allerbeste kwaliteit en sterkste leien hebben een verticale korrel die recht van boven naar beneden van het oppervlak van de leisteen loopt. Een korrel die een deel van de weg naar beneden de leisteen draait, wervelt of horizontaal valt, geeft aan dat de leisteen misschien niet zo sterk of duurzaam is. Als u goed kijkt, ziet u dat de leisteen minder gelijkmatig is gespleten dan de andere monsters. De verschillende mineralen verschijnen als verschillende kleuren, en je kunt zien dat ze niet erg uniform zijn over het oppervlak van de tegel.

Het donkere gebied in de linkerbovenhoek heeft waarschijnlijk een hoog koolstofgehalte, verschijnt uiteindelijk als een minerale occlusie en faalt eerder dan de andere delen van de tegel. Het is over het algemeen broos, dus het is gemakkelijker te breken dan Noord-Amerikaanse leien. Het kan ook zacht zijn en de kleuren kunnen onstabiel zijn. Laagwaardig leisteen is beschikbaar op de markt.

De ASTM-normen zijn een betrouwbare indicatie van de kwaliteit van leisteen. U kunt een indicatie krijgen van hoe goed uw leien zullen liggen (en hoeveel sortering nodig kan zijn) door een handvol leien van goede grootte te nemen en ze aan elk uiteinde te knijpen. Ze ontwikkelden drie tests voor dakleisteen om de wateropname, de breuksterkte en de weerstand tegen corrosie te bepalen. In sommige klimaten (stromende regen) kan dit leiden tot een lekkend dak dat prima was op een schuur, maar niet zo mooi op een huis, vooral als de zijschoot van de leien minder is dan 3.Als je een dak inspecteert dat vaak lekt na langdurige regenval, en als de leien en flitsen er redelijk goed uitzien, en als er overal lekken zijn, kunt u zoeken naar onjuiste pons- of spijkerfouten.

Het gebruik van wat leisteen, met name een paar geïmporteerde merken, kan resulteren in een leisteen dak dat al snel niet bestand is tegen De corrosiebestendigheid van een stuk leisteen wordt getest door de leisteen gedurende een bepaalde tijd onder te dompelen in een zwakke oplossing van zuur en vervolgens het oppervlak van de leisteen te onderzoeken. Een andere veel voorkomende bron van schade aan het dak in leisteen rond een schoorsteen is slijtage en beweging veroorzaakt door knipperende lekken en, in ijskoude klimaten, vorst. Water dat het leisteenmateriaal binnendringt, absorbeert mineralen en laat een deel ervan achter, waarschijnlijk Ca en Mg op het leisteenoppervlak. U moet de aannemer raadplegen over waar u het product kunt kopen en hun advies over welk type leien dakpannen u moet kopen.

Met deze methode wordt de blootstelling aan leisteen aanzienlijk verhoogd om geld te besparen door minder leien te gebruiken. Wanneer latten of dakbedekking op afstand worden gebruikt, heeft de afstand tussen de latten invloed op waar de gaten in de leien worden geponst. Lees verder op SLATE ROOF LEAKS of selecteer een onderwerp uit de nauw verwante artikelen hieronder, of bekijk de volledige ARTIKELINDEX. Proberen om deze leien van slechte kwaliteit te vermijden en tegelijkertijd uw prijs-kwaliteitverhouding te maximaliseren, is uw belangrijkste uitdaging bij het inkopen van uw leisteen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *