Waarom zou je een dak in leisteen willen?

Leistenen daken gaan lang mee De grootste troef van een leistenen dak is dat het een van de langstlevende daken op de markt is. Zolang een leien dak goed is geïnstalleerd en flitst, is dit het laatste dak dat je ooit op je huis hebt gezet.

Waarom zou je een dak in leisteen willen?

Leistenen daken gaan lang mee De grootste troef van een leistenen dak is dat het een van de langstlevende daken op de markt is. Zolang een leien dak goed is geïnstalleerd en flitst, is dit het laatste dak dat je ooit op je huis hebt gezet. We zeggen zelfs graag dat je kleinkinderen zich er geen zorgen over hoeven te maken. Leisteen is een ongelooflijk duurzaam materiaal, vooral in vergelijking met asfaltshingles.

Hoewel u vooraf meer moet betalen wanneer u ze voor het eerst installeert, betekent deze investering dat u ze nooit meer hoeft te vervangen. Leisteenshingles kunnen ruim 100 jaar meegaan, terwijl asfaltshingles waarschijnlijk minstens twee keer in die tijd moeten worden vervangen. Dit is echter geen probleem voor leisteenshingles, die al meer dan 100 jaar niet hoeven te worden vervangen. Bovendien is leisteen een natuursteenbron en veel gemakkelijker voor het milieu dan door de mens gemaakte gordelroos.

Leisteen is iets dat we graag een 'forever dak' noemen, omdat huiseigenaren er tijdens hun leven maar één hoeven aan te trekken, maar een dakspaandak moet mogelijk twee of drie keer worden vervangen. Een ander voordeel van leistenen dakbedekking is het vermogen om de inruilwaarde van uw huis te verhogen vanwege de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Leisteen wordt erkend als een elegant dakbedekkingsmateriaal en zal de architecturale stijl van uw huis verbeteren en door de jaren heen hetzelfde uiterlijk behouden. Andere voordelen van leisteen dakbedekking zijn onder meer het natuurlijke vermogen om brandwerend en schimmelbestendig te zijn en de lage wateropname van leisteen maakt het zeer goed bestand tegen vorstschade en breuk als gevolg van bevriezing.

Dakbedekking in leisteen is een veerkrachtig bouwmateriaal, omdat het niet veel wordt beïnvloed door zware elementen - extreme omstandigheden van vuur tot water. Leisteentegels zelf zijn zelfs volledig brandveilig, waardoor ze een van de veiligste dakbedekkingsmaterialen zijn die er zijn. Dit komt zeker van pas en zorgt ervoor dat uw huis niet in brand vliegt door vonken van zaken als vuurwerk, bosbranden en huisbranden in de buurt. Ook heeft leistenen dakbedekking een waanzinnig lage absorptiesnelheid, dus het wordt niet beïnvloed door water en het is onwaarschijnlijk dat het bevriest tijdens een strenge winter, wat soms kan leiden tot dakscheuren.

Hoewel leistenen daken meer kosten dan andere soorten daken, moet u toch geld besparen omdat ze langer meegaan dan het typische dakspaandak. Het onderhoud is ook lager omdat leisteen niet barst of breekt zoals andere materialen vaak doen. Leisteen wordt ongetwijfeld beschouwd als een van de meest historische en mooiste dakbedekkingsmaterialen die iemand zou kunnen gebruiken. Leisteen is een uniek dakbedekkingsmateriaal dat vaak over het hoofd wordt gezien omdat klanten niet bekend zijn met de waarde en mogelijkheden ervan.

Door zijn unieke samenstelling is leisteen niet gevoelig voor schimmel of rot zoals de meeste andere materialen die worden gebruikt voor dakbedekking. Als uw huis niet is ontworpen voor leisteen, moet u uw dak laten inspecteren door een bouwkundig ingenieur. Voordat u een leistenen dak kiest, moet u ervoor zorgen dat al uw vragen en zorgen worden beantwoord door een professionele dakdekker. U vindt leisteen dakpannen in vele kleuren, zoals rood, zwart, paars, groen en grijs, en sommige gevlekte tegels met een mix van kleuren.

Hoewel leisteen dakpannen een prachtige aanvulling zijn op elk huis, hebben ze zelf enkele moeilijkheden en nadelen. Leisteendaken gaan ongeveer vijf keer zo lang mee als asfaltshingles, die op de lange termijn niet zo zwaar zijn voor het milieu. Een leistenen dak kan uw aanbod doen of breken op een hete vastgoedmarkt waar veel huizen vergelijkbare kenmerken hebben. Om het best mogelijke leistenen dak te krijgen, moet u altijd op zoek gaan naar een aannemer die u een levenslange garantie biedt.

Van klassieke herenhuizen tot moderne huizen, leistenen daken bieden een vleugje klasse dat geen enkel ander materiaal kan evenaren. Vanwege de esthetiek maken shingle-fabrikanten asfaltshingles om het uiterlijk van een leien dak na te bootsen. Vermenigvuldig dat met uw leistenen dakkosten per vierkante voet om te bepalen hoeveel het totale project u gaat kosten. Dakbedekking van leisteentegels is ook verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, variërend van grijs, groen, zwart, rood, paars en zelfs verschillende met elkaar vermengd.

Wanneer u uw huis verkoopt, is het hebben van een leistenen dak zeker iets dat u zou moeten overwegen toe te voegen aan uw marketingcampagne. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *