Hoe vaak moet je een dak in leisteen vervangen?

Leisteen is een van de weinige dakbedekkingsopties die niet binnen een levensduur hoeft te worden vervangen. In de meeste omgevingen gaan leisteengordelroos minstens 125 jaar mee en soms wel 200 jaar.

Hoe vaak moet je een dak in leisteen vervangen?

Leisteen is een van de weinige dakbedekkingsopties die niet binnen een levensduur hoeft te worden vervangen. In de meeste omgevingen gaan leisteengordelroos minstens 125 jaar mee en soms wel 200 jaar. Schat welk percentage tegels in elk deel van het dak niet werkt. Vervang elk gedeelte waar 20 procent of meer van de tegels zijn beschadigd.

Als er overal op het dak beschadigde tegels worden gevonden, zijn de tegels waarschijnlijk te oud om te redden en is het tijd om het dak te vervangen. Als meer dan 10 procent van het totale oppervlak van het dak is beschadigd, kan een aannemer de defecte tegels mogelijk niet vervangen zonder de tegels ernaast te breken. Dit kan het kosteneffectiever maken om alle tegels te vervangen. Vraag uw aannemer naar zijn mening.

Leisteendaken (zoals alle daken) moeten jaarlijks worden geïnspecteerd. Gebarsten, gebroken, losse of ontbrekende leien moeten zo snel mogelijk worden vervangen door een dakdekker die ervaring heeft met leisteen. Merk op dat ik zei door een ervaren leisteenbewerker. Leisteen is een van de meest esthetische en duurzame dakbedekkingsmaterialen.

Het is meteen een indicatie van de ontzagwekkende krachten van de natuur die het hebben gevormd en de expertise en vaardigheid van de vakman in het met de hand vormen en op het dak leggen ervan. Op de juiste manier geïnstalleerd, vereisen leistenen daken relatief weinig onderhoud en gaan ze 60 tot 125 jaar of langer mee, afhankelijk van het type leisteen dat wordt gebruikt, de dakconfiguratie en de geografische locatie van het onroerend goed. Van sommige leien is bekend dat ze meer dan 200 jaar meegaan. Leien daken worden op vrijwel elke klasse structuren aangetroffen en worden misschien het vaakst geassocieerd met institutionele, kerkelijke en overheidsgebouwen, waar een lang leven een bijzonder belangrijke overweging is bij materiaalkeuzes.

In de leisteenwinningsgebieden van het land, waar het aanbod overvloedig is, werd leisteen ook vaak gebruikt op landbouw- en landbouwgebouwen. Na verloop van tijd kan flitsen kromtrekken, corroderen en andere schade oplopen door het weer of vallend puin. Wanneer het knipperen het einde van zijn levensduur bereikt, moet het worden vervangen. Meestal, zodra een deel van uw knipperen gaat, zal een dakdekker aanbevelen om alles te vervangen.

Het idee is dat als een deel van je flitsen zijn leeftijd laat zien, het waarschijnlijk is dat andere delen niet ver achterlopen. Het vervangen van al het plaatwerk op uw dak kan een grote klus zijn. Het zou over het algemeen worden beschouwd in de categorie dakrestauratie. Het vereist het verwijderen van de lei rond het knipperen, het vervangen van het knipperen en het opnieuw installeren van de oude gordelroos.

Het is een routineklus voor een ervaren slater, maar de hoeveelheid arbeid die ermee gemoeid is, betekent dat een baan kan variëren van een paar honderd tot een paar duizend dollar. Een dak in leisteen staat bekend als „het honderdjarige dak”, nou een dak dat test als een ASTM S1-gegradeerde leisteen. S1-leien gaan meer dan 75 jaar mee, S2-leien gaan 40 tot 75 jaar mee, S3-leien gaan 20-40 jaar mee. Terne gecoat plaatstaal, lood gecoat koper, loodplaat, gegalvaniseerd staal en koper zijn de meest voorkomende knipperende materialen die worden gebruikt bij historische leistenen daken.

Dit geldt met name voor oudere daken die het einde van hun bruikbare levensduur naderen, omdat zelfs de meest ervaren leien waarschijnlijk extra leien zal beschadigen tijdens reparaties. Als je een leien dak hebt, kun je verwachten dat de meest voorkomende schade aan de leien zelf zal zijn. Ik zal nooit vergeten een zeer groot leistenen dak te evalueren op een 220 jaar oud Pennsylvania Quaker-vergaderhuis. Het zicht op deze leien gelegd op open omhulling laat zien dat delaminatie en schilfering net zo slecht of erger zijn aan de onderkant van leien als op het blootgestelde oppervlak.

Alternatieve methoden voor het vastzetten van de vervangende leisteen zijn onder meer het gebruik van metalen haken, clips en riemen die over het staartuiteinde van de leisteen zijn gebogen. Natuurlijke dakleisteen is meer dan 500 miljoen jaar geleden door de natuur gecreëerd en beschermt de mens al meer dan duizend jaar tegen de elementen. Koper is een van de beste knipperende materialen en wordt samen met terne het vaakst geassocieerd met historische leistenen daken. De bouwstijlen die in de tweede helft van de negentiende en vroege twintigste eeuw heersten, legden sterke nadruk op prominente daklijnen en hadden een grote invloed op de vraag naar leisteen.

Archeologische opgravingen in Jamestown, Virginia, hebben dakleien opgegraven in lagen uit 1625-1650 en 1640-1670. In 1876 was de invoer van dakleisteen bijna opgedroogd en werden de Verenigde Staten een netto-exporteur van de grondstof. De laatste twee stappen omvatten het trimmen van de tegel op de gewenste grootte en vervolgens het ponsen van twee spijkergaten naar de bovenkant van de lei met behulp van een formule op basis van de grootte en blootstelling van de leisteen. Textuurleisteen - Maakt gebruik van leisteen met ruwe textuur variërend in dikte en grootte, wat resulteert in een ruw uiterlijk.

Het is moeilijk om een exact aantal op de levensduur te zetten, maar er is geen reden waarom een leien dak niet ongeveer 75 jaar of zelfs bijna 100 zou moeten leven. Het aanbrengen van dakbedekkingsmastiek of afdichtingsmiddelen op beschadigde leien mag niet als een levensvatbaar reparatiealternatief worden beschouwd, omdat deze materialen, hoewel aanvankelijk effectief, uiteindelijk zullen uitharden en barsten, waardoor water kan binnendringen. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *