Wanneer moet leisteen dak worden vervangen?

Op de juiste manier geïnstalleerd, vereisen leistenen daken relatief weinig onderhoud en gaan ze 60 tot 125 jaar of langer mee, afhankelijk van het type leisteen dat wordt gebruikt, de dakconfiguratie en de geografische locatie van het onroerend goed. Van sommige leien is bekend dat ze meer dan 200 jaar meegaan.

Wanneer moet leisteen dak worden vervangen?

Op de juiste manier geïnstalleerd, vereisen leistenen daken relatief weinig onderhoud en gaan ze 60 tot 125 jaar of langer mee, afhankelijk van het type leisteen dat wordt gebruikt, de dakconfiguratie en de geografische locatie van het onroerend goed. Van sommige leien is bekend dat ze meer dan 200 jaar meegaan. Controleer gevallen leien op stevigheid door erop te tikken met je knokkels. Als ze een resonerend geluid maken, zijn ze in goede staat; als ze een dof geluid maken, zijn ze dat niet.

Als de gevallen tegels in goede staat verkeren, zit de fout waarschijnlijk in de metalen bevestigingsmiddelen die de tegels aan het dak bevestigen, in plaats van in de leisteen. Als het metaal gecorrodeerd is, maar de tegels nog steeds gezond zijn, kunt u het dak repareren. De belangrijkste factor bij het overwegen van een dakvervanging, na ouderdom, is het type leisteen dat u heeft. Er zijn veel, vele soorten leisteen, maar alle leisteen valt in de hoofdcategorieën.

Er is harde lei en zachte leisteen. Kleurrijke leisteen is bijna altijd hard. Zwarte leisteen is bijna altijd zacht. Het verschil in levensverwachting kan dramatisch zijn.

Harde leisteen kan 75 tot 200 jaar meegaan, terwijl zachte leisteen slechts 50 tot 125 jaar meegaat. Dat is nog steeds een lange levensduur voor zachte leisteen, zoals daken gaan, maar als uw huis begin 1900 werd gebouwd, zou dit een essentieel afsluitpunt kunnen zijn. Het vervangen van een leien dak kan tienduizenden dollars kosten. Hoewel leistenen daken erg lang meegaan, zullen de meeste leistenen daken na 10 jaar een vorm van jaarlijks onderhoud vereisen.

De meest voorkomende reparaties zijn het vastzetten van losse leisteentegels en het afdichten van flitsen rond schoorstenen en dakvoegen. Een van onze meest voorkomende serviceoproepen is het repareren van lekken rond schoorstenen. Premier Roofing is gespecialiseerd in het contracteren van leisteendaken en wij bieden reparatie en vervanging. Naarmate leistenen daken ouder worden, zullen er meer reparaties moeten worden uitgevoerd.

Meestal komen leisteentegels los van het dak. De meest voorkomende reparatie is het vervangen van losse leisteentegels. Op een gegeven moment lopen reparaties uit de hand en is het logischer om het dak te vervangen door leisteen. Er zijn ook veel alternatieven voor leien daken die het overwegen waard zijn.

Maar geen van de alternatieven voor leisteen is zo mooi als natuursteen. Leisteendaken (zoals alle daken) moeten jaarlijks worden geïnspecteerd. Gebarsten, gebroken, losse of ontbrekende leien moeten zo snel mogelijk worden vervangen door een dakdekker die ervaring heeft met leisteen. Merk op dat ik zei door een ervaren leisteenbewerker.

De levensduur van leisteen is de sleutel tot de waarde ervan in de ogen van huiseigenaren. Dakbedekking kan immers duur zijn. Leisteen is een van de weinige dakbedekkingsopties die niet binnen een levensduur hoeft te worden vervangen. In de meeste omgevingen gaan leisteengordelroos minstens 125 jaar mee en soms wel 200 jaar.

Als zodanig zal leisteen op een bepaald adres meerdere generaties bewoners overleven. Hoe lang uw leistenen dak meegaat, hangt grotendeels af van het type gesteente dat werd gebruikt. Volgens een identificatiegids op de Slate Roof Central-website zijn enkele van de moeilijkste, hartelijke soorten paarse leisteen, niet-vervagende groene leisteen en grijsachtig zwarte Buckingham-leisteen, die allemaal 150 tot 200 jaar meegaan. Zachtere leien, vooral die ooit in delen van Pennsylvania zijn gewonnen, hebben een levensduur van 75 tot 90 jaar.

Hier is een leistenen dak dat in slechte staat verkeert, waarschijnlijk niet meer te repareren. Een minder gebruikelijke Franse methode om leien vast te zetten, omvat haken die gedeeltelijk zichtbaar zijn onder de onderkant van elke leisteen. Harde leisteen is een van de sterkste soorten dakbedekking die beschikbaar is wat betreft weersbestendigheid en brandwerendheid. Zelfs een leistenen dak dat zorgvuldig is onderhouden, moet tijdens iemands eigendom worden vervangen.

Aan de andere kant kan een dak in leisteen ook vier of meer keer zo lang meegaan, waardoor het op de lange termijn een goede prijs is. Leistenen daken sieren talloze kerken, universiteiten, gerechtsgebouwen, overheidsgebouwen en herenhuizen over de hele wereld. De meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor het flitsen op leistenen daken zijn koper met loodcoating, loodplaat, gegalvaniseerd staal, koper en terne-gecoat plaatstaal. Natuurlijke dakleisteen is meer dan 500 miljoen jaar geleden door de natuur gecreëerd en beschermt de mens al meer dan duizend jaar tegen de elementen.

In ieder geval, wanneer u uw zinnen zet op een huis met leistenen dakbedekking, onderzoek dan de voorwaarden van de dakgarantie en of deze op u overdraagbaar is. Een grote uitgave vooraf, maar als je bedenkt hoe lang een leien dak meegaat, is dat goed uitgegeven geld. Een dakbedekkingsexpert kan u vertellen hoe lang elk type leisteen meegaat, maar als u niet weet welk type er op uw nieuwe huis staat of wanneer het is geïnstalleerd, is het simpelweg berekenen van de leeftijd geen optie. Als zodanig, veel huizen gebouwd in de late 19e en vroege 20e eeuw hebben nog steeds hun originele leistenen dakbedekking intact.

Een voorbeeld hiervan is het achtervolgen van een lek met de zwarte goop die wordt gebruikt door aannemers die niet bekend zijn met leistenen daken. Het vereist vaak een blik van dichtbij en waarschijnlijk wat zachte aanraking of sondering voor een dakdekker of dakinspecteur om met vertrouwen te concluderen dat leien in goede staat verkeren met delaminatie van het oppervlak versus in slechte staat en versleten zijn. Dakdekkers met weinig kennis van leistenen dakbedekking kunnen de materialen verkeerd installeren, wat snel na de installatie kostbare problemen veroorzaakt. Als de dakspanen het einde van hun natuurlijke levensduur naderen, kunt u oude leistenen dakproblemen tegenkomen en deze moeten vervangen gedurende de tijd dat u eigenaar bent van het onroerend goed.

Vanwege de prijs van leisteen en de gecompliceerde aard van het installatieproces is een ontbrekende leisteendakspaan moeilijker te vervangen dan een houten of asfaltshingle. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *