Waarom leisteen dak?

Leisteen is van nature schimmelbestendig, brandwerend en heeft een laag waterabsorptievermogen. Omdat leisteentegels zwaar zijn, worden ze niet gemakkelijk weggeblazen door harde wind.

Waarom leisteen dak?

Leisteen is van nature schimmelbestendig, brandwerend en heeft een laag waterabsorptievermogen. Omdat leisteentegels zwaar zijn, worden ze niet gemakkelijk weggeblazen door harde wind. Water, harde wind en vuur zijn de meest voorkomende oorzaken van dakschade en kosten huiseigenaren een fortuin aan dakreparatie- en onderhoudskosten. Leistenen dakpannen hebben een lange en legendarische geschiedenis, en staat algemeen bekend als een van de hoogste kwaliteit, duurzaamste dakbedekkingsmaterialen op de markt.

Aan de andere kant betekent de hoge kosten, moeilijke installatie en relatieve kwetsbaarheid van leisteen dakpan dat het niet voor iedereen ideaal is. In dit segment van voor-, nadelen,% 26 kosten, zullen we alle kanten van deze tijdloze dakoplossing onderzoeken. Als natuursteenproduct is leisteen volledig brandwerend, in tegenstelling tot asfaltshingles en andere dergelijke producten. Een dak in leisteen is bestand tegen hoge hitte en temperaturen en vuur.

Zo zijn leistenen daken ideaal als bosbranden en bosbranden een groot probleem zijn in de buurt van uw huis of gebouw. Omdat leistenen daken zijn gemaakt van natuurlijk voorkomende steen, zijn ze zeer duurzaam. In tegenstelling tot andere dakbedekkingsmaterialen, die zeer gevoelig zijn voor weersomstandigheden, wordt leisteen relatief niet beïnvloed door extreme weersomstandigheden, waaronder harde wind, hoge temperaturen of zelfs hagel (de meeste leistenen daken kunnen tot 4 hagel weerstaan). En omdat het steen is, is leisteen ook onbrandbaar (of brandveilig), wat een voordeel biedt bij het voorkomen van branden door vonken in de lucht.

Leisteen is zeer goed bestand tegen vuur, bestand tegen hogere temperaturen dan veel metalen. Het is geweldig voor het doorstaan van ernstige temperatuurschommelingen, daarom is het een ideale keuze voor daken en vloeren. Daarom is het ook een uitstekende keuze voor de keuken, vanwege zijn weerstand tegen hitte en verbranding. Leisteenplaten die zijn ontworpen om te worden gebruikt als aanrechtbladen in keukens, worden gekozen vanwege hun vermogen om het warmteniveau te weerstaan dat het kan tegenkomen in typische keukenomstandigheden.

Echte dakshingles in leisteen zijn 100 procent natuursteen zonder toevoegingen. Net als natuurlijke granieten toonbanken, wordt leistenen dakbedekking rechtstreeks uit de aarde gewonnen. Schoonheid - Een huis met een leistenen dak valt meteen op; zelfs nieuwere huizen zien er rustiek en stijlvol uit. De hoge kosten van de leisteenmaterialen, plus de installatiekosten, maken leisteendakspanen een moeilijke aankoop voor sommige huiseigenaren.

Leisteentegels worden echter van nature gemaakt, dus er is geen fabrieksgarantie op de dakbedekkingsmaterialen. Er zijn talloze dakstijlen in leisteen die variëren van textuur- en graduele installaties tot gemengde kleuren en patronen. Het meest opvallende nadeel als het gaat om het installeren van een leistenen pannendak op uw huis, zijn de hoge kosten, maar daar komen we zo op terug. De hoge kosten vooraf van een leien dak kunnen het echter gewoon te duur maken voor sommige huiseigenaren, vooral degenen die niet verwachten langer dan 5-10 jaar in hun huidige huis te blijven.

Hoewel leisteen dakbedekking vaak wordt gezien op huizen in Groot-Brittannië, wordt het slechts zelden aangetroffen op woningen in de U. Het gewicht van een vierkant leisteen komt overeen met de dikte van de leisteen - hoe dikker de leisteen, hoe zwaarder het zal zijn. We gebruiken materialen van DaVinci Roofscapes, de toonaangevende fabrikant van composiet leisteen tegels, en u kunt een kijkje nemen op hun website om meer te weten te komen over hun producten en om een idee te krijgen van hoe uw dak eruit zou kunnen zien. Als uw huis niet is ontworpen voor leisteen, moet u uw dak laten inspecteren door een bouwkundig ingenieur.

Toch komt veel van het mooie van het werken met leisteen in zijn veelzijdigheid, omdat leisteentegels verbluffende resultaten kunnen behalen bovenop modernere, innovatieve projecten. Met een al lang bestaande stamboom als dakbedekkingsmateriaal blijven leisteentegels de go-to voor meer traditionele bouwwerken zoals vintage huizen en historische restauraties. Een ander voordeel van leistenen dakbedekking is het vermogen om de wederverkoopwaarde van uw huis te verhogen vanwege de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Als u achteraf moet inbouwen of nieuwe lijsten moet uitvoeren, zal dit echt bijdragen aan de kosten van uw nieuwe leistenen dak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *