Welke dakpannen zijn het goedkoopst?

Betonnen tegels zijn iets goedkoper dan kleitegels omdat ze gemakkelijk te verkrijgen, minder zwaar en minder waterbestendig zijn dan kleitegels. In de VS gaan pannendaken in en uit de mode, maar ze gaan gegarandeerd behoorlijk lang mee en geven een mooie en uitgesproken mediterrane of zuidwestelijke look en feel aan een huis (en het dak).

Welke dakpannen zijn het goedkoopst?

Betonnen tegels zijn iets goedkoper dan kleitegels omdat ze gemakkelijk te verkrijgen, minder zwaar en minder waterbestendig zijn dan kleitegels. In de VS gaan pannendaken in en uit de mode, maar ze gaan gegarandeerd behoorlijk lang mee en geven een mooie en uitgesproken mediterrane of zuidwestelijke look en feel aan een huis (en het dak). Traditionele tegels worden normaal gesproken gemaakt van klei of beton. Dit laatste is meestal goedkoper, maar er is vaak meer waarde en levensduur in een dak van kleipannen.

In Noord-Amerika wordt dakbedekking van tegels vaak geassocieerd met het gevoel in het zuidwesten van de VS. Dieprode of terracotta, kleitegels in Spaanse stijl op een huis met stucwerk gevelbeplating is wat normaal in je opkomt als we ons pannendaken voorstellen. Hieronder vindt u een tabel met een uitsplitsing van de algemene installatiestappen en kosten voor een oppervlakte van 1.500 m². Houd er rekening mee dat de kosten kunnen afwijken van ons gemiddelde bereik, aangezien niet alle constructies elke stap van de installatie vereisen.

Tegels en arbeid worden als verplicht beschouwd, terwijl inspectie, kit en wapening door de huiseigenaar vereist of gewenst kunnen zijn. Het zijn niet altijd verplichte stappen bij het installeren van tegels. Tegels in missiestijl zijn een van de tegels met een complexer installatieproces vanwege hun vorm. Ze staan ook bekend als „Double Roman” tegels en hebben duidelijke ribben die ze hun mediterrane uitstraling geven.

Vanwege hun grootte en ronde vorm worden tegels in missiestijl vaak gebruikt als heup- en noktegel. Japanse tegels worden ook wel kawara-tegels genoemd. Onlangs zijn kawara-tegels voornamelijk gemaakt van klei. Ze zijn een kenmerk van de Japanse architectuur, waarbij bijna elke tempel en elk heiligdom er een dak van heeft gemaakt.

Kawara zijn unieke J-vormige tegels die vaak eindigen met een traditionele Japanse decoratie of symbool. Hoewel ze bekend staan als een iets zwakker type tegel dat niet bestand is tegen tyfonen en orkanen, hebben de fabrikanten van deze tegels eraan gewerkt om ze extreem rampbestendig te maken omdat ze in meer dan 50% van de huizen in Japan worden geïnstalleerd. Het afdichtmiddel is meestal een vloeistof die na installatie op de dakbedekking wordt aangebracht en mag drogen. Dit creëert een buitenbarrière die de structuur beschermt tegen lekken, vocht en scheuren.

Sommige dakpannen moeten vijf tot tien jaar later opnieuw worden afgedicht. Vraag de fabrikant van uw specifieke tegel om erachter te komen of dit nodig is. Tegeldaken zijn uniek en vereisen expertise, dus zorg ervoor dat de aannemer die u inhuurt ervaring heeft met het installeren van tegels van klei, beton of. Het kan belangrijk zijn om een structurele analyse van uw dakspanten te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat ze het gewicht van klei of betonnen dakpannen kunnen dragen.

Dakbedekking op zonne-energie geïnstalleerd, waaronder het inspecteren van de oude dakbedekking, het verwijderen ervan, het toevoegen van ondersteuning en onderlaag en het afdichten van het dak. Asfaltshingles zijn goedkoop en hebben veel kleuren, maar ze hebben niet dezelfde duurzaamheid als daken van klei, beton en leisteen. Synthetische leisteentegels zijn gemaakt van plastic en rubber, zodat ze kunnen worden gerecycled en hergebruikt, wat een ander voordeel is van dit type dakbedekking. Metalen dakbedekking kan bijvoorbeeld duurder zijn dan tegels in het algemeen, maar kan uiteindelijk de meer betaalbare optie zijn voor een groot deel van het dak.

Uw dakaannemer evalueert aspecten zoals het tegelmateriaal en de stijl en de hoogte en helling van uw dak bij het berekenen van hoeveel u in rekening moet brengen voor installatie. Zoals de meeste pannendaken, moet u rekening houden met het gewicht van kleitegels en ervoor zorgen dat het huidige dakframe en de structuur van uw huis zwaarder dakbedekkingsmateriaal aankunnen. Daken gemaakt van betonnen dakpannen zijn uitzonderlijk duurzaam en kunnen gemakkelijk bestand zijn tegen de elementen. De installatiekosten van uw pannendak komen neer op onderdelen, arbeid en het toevoegen van extra structuren aan uw dak.

Hoewel daken van beton en kleipannen veel overeenkomsten vertonen, zijn er enkele opmerkelijke verschillen waarmee u rekening moet houden bij het beslissen welke dakpannen u moet kiezen. Voeg extra kosten toe, zoals vergunningskosten, dakvoorbereidingswerk en mogelijke extra arbeid voor de complexiteit van uw specifieke dak. Het gewicht van de betontegels is een van de redenen waarom u met de betontegels over bestaand dakmateriaal kunt overkappen. Tegels zijn zwaar dakbedekkingsmateriaal, met een gewicht van ongeveer 225 pond per vierkant, dus in sommige gevallen is extra dakdekondersteuning nodig om de constructie omhoog te houden.

Dakpannen zijn dicht gemaakt en stevig geïnstalleerd, zodat regenwater en gesmolten sneeuw naar beneden en van het dak kunnen stromen in plaats van tussen de tegels. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *