Welke dakpannen zijn het goedkoopst?

Betonnen tegels zijn iets goedkoper dan kleitegels omdat ze gemakkelijk te verkrijgen, minder zwaar en minder waterbestendig zijn dan kleitegels. Nieuw dak nodig? Overweeg om uw huis opnieuw te bedekken met betonnen dakpannen boven andere traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals asfalt singles.

Welke dakpannen zijn het goedkoopst?

Betonnen tegels zijn iets goedkoper dan kleitegels omdat ze gemakkelijk te verkrijgen, minder zwaar en minder waterbestendig zijn dan kleitegels. Nieuw dak nodig? Overweeg om uw huis opnieuw te bedekken met betonnen dakpannen boven andere traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals asfalt singles. In de VS gaan pannendaken in en uit de mode, maar ze gaan gegarandeerd behoorlijk lang mee en geven een mooie en uitgesproken mediterrane of zuidwestelijke look en feel aan een huis (en het dak). Traditionele tegels worden normaal gesproken gemaakt van klei of beton.

Dit laatste is meestal goedkoper, maar er is vaak meer waarde en levensduur in een dak van kleipannen. In Noord-Amerika wordt dakbedekking van tegels vaak geassocieerd met het zuidwestelijke Amerikaanse gevoel. Dieprood of terracotta, kleitegels in Spaanse stijl op een huis met stucwerk gevelbeplating is wat normaal in je opkomt als we ons pannendaken voorstellen. Bij het installeren van dit type dakbedekking kunt u niet over het bestaande dakbedekkingsmateriaal afdekken zoals u vaak kunt doen met andere soorten dakspanen.

Voeg extra kosten toe, zoals vergunningskosten, dakvoorbereidingswerk en mogelijke extra arbeid voor de complexiteit van uw specifieke dak. Tegeldaken zijn uniek en vereisen expertise, dus zorg ervoor dat de aannemer die u inhuurt ervaring heeft met het installeren van klei, beton of leisteentegels Betonnen dakpannen hebben een wateropname van ongeveer 13%, terwijl dakpannen van klei een wateropname hebben van ongeveer 6%. Verfkleuren en -mengsels verhogen ook de kosten van de tegels, zoals Spaanse dakpannen of een betonnen vatdakstijl. Dat gezegd hebbende, als u op zoek bent naar de goedkoopste optie, dan zijn platte daken en betonnen pannendaken het antwoord.

Betonnen pannendaken zijn goedkoper dan dakbedekking van klei en hebben een vergelijkbare levensduur van 100 jaar. Ja, een pannendak voegt waarde toe aan uw huis omdat de meeste fabrikanten van betonnen pannendaken overdraagbare garanties bieden aan de nieuwe huiseigenaar. Kleitegels zijn duurder om te installeren dan andere, meer voorkomende dakbedekkingstypen, zoals een nieuw asfaltshingledak. Metalen dakbedekking kan bijvoorbeeld duurder zijn dan tegels in het algemeen, maar kan uiteindelijk de meer betaalbare optie zijn voor een groot deel van het dak.

Het kan belangrijk zijn om een structurele analyse van uw dakspanten te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat ze het gewicht van dakpannen van klei of beton kunnen dragen. Toch zijn er de afgelopen 200 jaar minstens twee heroplevingsperioden van kleitegels geweest, daarom heeft dakbedekking van tegels nooit zijn gestalte en aantrekkingskracht verloren in de totale categorie premium schuine dakbedekking. Lees verder om erachter te komen hoe u prijsopgaven van dakaannemers kunt krijgen en de kosten van het installeren van uw nieuwe dak kunt schatten. Asfaltshingles zijn goedkoop en hebben veel kleuren, maar ze hebben niet dezelfde duurzaamheid als daken van klei, beton en leisteen.

Betonnen pannendaken zijn moeilijk te installeren en kosten tijd, vooral op een dak met uitgebreide hellingen of ongebruikelijke vormen of patronen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *